fbpx
Menu Tickets

Sensatie journalist koopt Elfian Herald

Joseph Pulitzer

Sensatie journalist Joseph Pulitzer heeft de inmiddels vermaarde kwaliteitskrant Elfian Herald opgekocht. Pulitzer, de man achter de roemruchte krant ‘New-York World’ en naamgever van de ‘Pulitzer Prize’. Reden van de aanschaf waren voor hem de vele publicaties in de Elfian Herald over bewijzen dat elfen en natuurwezens bestaan.

Geruchten gingen dat ook zijn aartsrivaal William Randolph Hearst aandacht had voor de Elfian Herald. Daarom is Pulitzer zo snel mogelijk afgereisd naar Nederland. Samen met Harry Houdini en fotografe Nelly Bly heeft hij de eerste de beste boot genomen van de Holland-Amerika lijn. Eenmaal aangekomen bij kasteel De Haar liet Pulitzer er geen gras over groeien en heeft hij tegen een astronomisch bedrag direct de Elfian Herald aangekocht.

De krant past precies in zijn strategie van publiciteitsstunts en sensatie-journalistiek, het zogenaamde ‘yellow journalism’. De jacht op natuurwezens beschouwt hij echter niet als sensatiezucht maar als waarheidsjournalistiek. Hij heeft tevens eigenhandig geconstateerd dat kasteel De Haar het terrein blijkt te zijn van een huisspook. Dit is voor hem meteen een reden om ook geestverschijningen en seances een prominente plek te geven in zijn nieuwe aanwinst.

Pulitzer zal nog een korte tijd blijven in Nederland voordat hij een bezoek zal brengen aan zijn oorspronkelijke vaderland Hongarije. Wil je Joseph Pulitzer nog ontmoeten voordat hij vertrekt, koop dan nu nog snel een ticket voor Fairy Nights

 

Joseph Pulitzer