fbpx
Menu Tickets

Fairy Nights 2021

28 augustus 2021, Haarzuilens
8 juli 2020

Covid veroorzaakt spookachtig concept

Fairy Nights 2020 Geen onderdeel van een categorie

Seance show in de kapel

“Ieder nadeel heeft zijn voordeel”, is een legendarische uitspraak van de beroemdste voetballer van Nederland, Johan Cruijff. Ook in de dramatische Covid crisis lijkt deze voetbalwijsheid op te gaan.

 

Nachtmerrie

Zoals alle grote publieksevenementen moest ook het unieke kostuum evenement Elfia in april de poorten sluiten. De organisatie van Elfia zat met de handen in het haar. En de tienduizenden trouwe bezoekers van het grootste kostuum festijn van Europa zagen hun jaarlijkse droom in rook opgaan. Duizenden kostuums waren al gemaakt of er werd de laatste hand aan gelegd. Het mocht niet baten. Het Covid virus had als een zwarte magier de fantasie van al die kostuum festivalgangers in zijn vernietigende greep. “You’ll never dream alone” is normaal gesproken de slogan van Elfia. Maar in plaats van een droom werd het een nachtmerrie.

 

Geheime bijeenkomst

Maar hoe zwaar en hoe hard een crisis ook kan toeslaan, ergens moet creativiteit toch zijn uitweg vinden. Nadat de eerste mokerslag verwerkt was, begon deze creativiteit toch weer te borrelen bij Elfia. En niet alleen bij Elfia maar ook bij vertegenwoordigers van kasteel De Haar, de locatie waar Elfia doorgaans in april plaatsvindt. Een geheime bijeenkomst van beide partijen gaf de zwengel aan een gloednieuw concept: een kostuum wandeling door de tijd. Niet overdag maar in de avondschemering en het mysterieuze avondduister.

 

Seance

Aan het concept werd een grote groep acteurs toegevoegd die tot de verbeelding sprekende personages uit het verleden gaan uitbeelden; zowel in het uitgestrekte park als in het sprookjesachtige kasteel en de mystieke kapel. Geluidseffecten met vreemde namen als ‘spoken tennis’ en ‘putti praat’ doen de rest. En als kers op de taart: een seance show in de kapel van het kasteel met een verschijnend kasteelspook. Fairy Nights was geboren.

 

Oktober

Fairy Nights zal plaatsvinden in oktober op minimaal drie verschillende avonden (16, 17 en 18 oktober 2020) in en rond het grootste kasteel van Nederland, kasteel De Haar bij Utrecht.